Orient Express (2004) online hd film romanesc romantic de epoca

nu am sa ma alatur corului dispretuitor de critici cinefili ce-l desfiinteaza pe marele nostru senator PSD, Sergiu Nicolaescu, catalogandu-l drept un chitibusar mediocru snob  oportunist si o lichea romantica, numai bun de pacalit cinematografic coafeze si lacatusi… plecati bai frustratilor de aici, pai, electricienii si profesoarele unde sunt ?!… vad ca Tudor Caranfil nu vrea sa dispara, el a dat filmului o stea din cinci, şi l-a considerat operă unui „meseriaş batran, epuizat, care se îndărătniceşte să creadă în chemarea sa artistica, la o vârstă când tot ceea ce mai poate da e numai telenovelă şi kitsch”.

Orient Express este un film românesc din 2004, regizat de Sergiu Nicolaescu, a fost propunerea Romaniei la Oscar dar nu a intrat nici in preliminarii, a mai fost plimbat pe la multe festivaluri de film internationale de unde s-a intors cu mana pe scula….e clar, numai din invidie strainii nu i-au recunosct meritele, hic !

distributia:
Maia Morgenstern, Imola Kézdi, Dan Bittman, Gheorghe Dinică, Valentin Teodosiu, Ioana Moldovan, Vlad Zamfirescu și ultimul pe lista, cu voia dumneavoastra, Sergiu Nicolaescu


„Filmul este inspirat din romanul Prințul de Tudor Teodorescu-Braniște (1944) și prezintă povestea excesiv romantata a prințului Andrei Morudzi în două perioade ale vieții sale. După ce a tocat averea familiei la Paris și Monte Carlo pe jocuri de noroc și pe femei, Andrei Morudzi s-a retras de lume în castelul strămoșilor de la Moruzeni, unde duce o existență izolată. Puținii săi vizitatori sunt oameni șterși și de nivel inferior: un pădurar grobian, o fostă iubită abandonată, un preot de țară, șeful gării și fiica acestuia, venită de la pension pentru a se mărita. Fata inocentă este sedusă de distincția nobilului și, refuzând perspectiva unei căsătorii aranjate și apoi a unei existențe banale alături de un om pe care nu-l iubea, se sinucide.”

Din aceeasi categorie:;