Nemaipomenitele calatorii ale lui Sindbad Marinarul Basme din 1001 de nopti teatru aventura pentru copii la microfon

Sinbad marinarul (scris și Sindbad) este un marinar fictiv și eroul unui ciclu de povești originare din Orientul Mijlociu; este descris ca trăind în Bagdad, în timpul Califatului Abbasid.

În timpul călătoriilor sale prin mările din estul Africii și sudul Asiei, el are diverse aventuri fantastice prin locuri magice, întâlniri cu monștri, și se confruntă cu fenomene supranaturale.

Poveștile despre Sinbad sunt o adăugare relativ târzie la colecția celor O mie și una de nopți – ele nu figurează în cele mai vechi manuscrise din secolul al XIV-lea, și apar ca un ciclu independent în colecții din secolul al XVII-lea și al XVIII-lea. Prima asociere cunoscută a acestora este o colecție turcească din 1637.

Influențele includ epopeile homerice (deosebit de familiare în lumea de limbă arabă – au fost traduse în această limbă cu mult timp în urmă, începând cu secolul al VIII-lea d.Hr., la curtea califului al-Mahdi), Alexandria („Viața lui Alexandru Macedon”) de la sfârșitul secolului al III-lea / începutul secolului al IV-lea, și până la „Cartea animalelor” de Al-Jahiz din secolul al IX-lea, dar și multe surse „recente”, reflectând experiențele din secolul al XIII-lea ale marinarilor arabi care au înfruntat Oceanul Indian.

Întâmplările din ciclul Sinbad marinarul se petrec în timpul domniei califului abbasid Harun al-Rashid. Au apărut pentru prima dată în limba engleză ca povestea cu numărul 120 în volumul șase al traducerii cărții celor O mie și una de nopți a lui Sir Richard Francis Burton, în 1885.

Povestea lui Simbad Marinarul este o poveste despre curaj, ambiție, gândire liberă și perseverență. Înțelepciunea de care dă dovadă în aventurile lui îl ajută să iasă învingător din orice situație. Lui Simbad, nimic nu i se pare imposibil, el vede o rezolvare chiar și în problemele cele mai grave.

Fiți alături de el în această călătorie plină de peripeții, magie și multă distracție. Simbad a fost, este și va rămâne unul din reperele copilăriei noastre.

Nemaipomenitele Călătorii Ale Lui Sindbad Marinarul

În rolul principal: Fory Etterle
În alte roluri: Aurel Rogalski, Eugen Popescu, George Demetru, Ion Anastasiad, Mihai Stoenescu, Mircea Anghelescu, Paul Nadolschi , Petrică Popa

 

Din aceeasi categorie:;

Other Channels