Nelu film romanesc online (1988)

Nelu este un film românesc realizat in 1987 si lansat in 1988, scris de Dumitru Radu Popescu și regizat de Dorin Mircea Doroftei (debut regizoral)

Nelu este un copil de 13 ani care suferă din cauza despărțirii părinților săi si a faptului ca tatal sau intra la inchisoare pentru un presupus furt. Convins de nevinovatia lui si dezamagit ca mama pare sa-si fi gasit mult prea repede un inlocuitor, copilul fuge de acasa si se refugiaza intr-o casa de copii care pare (este?) mai degraba o materializare a ideii lui despre cum ar trebui sa arate lumea, decat realitatea.

Aici cunoaste cateva personaje – profesori, un militian atipic si administratoarea institutiei, o femeie apriga ce pare sa tina lumea aceasta restransa in echilibru, dandu-i coerenta – care devin sprijininul si complicii lui in tentativa de a dovedi nevinovatia tatalui. Intoarcerea la lumea mare, reala, atunci cand este invitat la nunta mamei cu Temistocle, amantul aparut de nicaieri, este mai degraba o intoarcere prin „Valea plangerii”.

Infruntarea celor trei va duce la un deznodamant rapid si la aflarea adevarului, dar prima victima a acestuia va fi insusi Nelu…

Mihai Brătilă ca Nelu
Melania Ursu ca Veta
Tora Vasilescu ca Irina, mama lui Nelu
Manuela Ciucur ca Dana, profesoara de biologie
Radu Duda ca Nelu militianul
Mihai Mălaimare ca profesorul de muzică
Mihai Cafrita ca doctorul Petrica „Mămăligaru”
Florin Zamfirescu ca Aurel, tatal lui Nelu
Virgil Andriescu ca Temistocle
Dan Condurache ca „Ochelaristul” (procurorul)
Tudorel Filimon ca Grasone
Oana Ștefănescu ca Pistruiata
Geo Popa ca militianul din plăcintărie
Papil Panduru ca Vasile
Cântă Mădălina Manole – debut cinematografic.

Din aceeasi categorie:;

Other Channels