EPISODES:
Gemenii Kray – Lorzii crimei din Londra documentar în română Fulgencio Batista – Dictatorul Cubei sustinut de mafie – Documentar tradus în română Unitatea militară japoneză 731 și Generalul Shirō Ishii Cecil Rhodes – Imperialismul în Rhodesia film documentar subtitrat în română Charles Darwin ~ Originea speciilor ~ documentar biografic tradus în română King George al VI-lea – Regele reticent film documentar subtitrat în română Titus Flavius Vespasianus împăratul fondator al Dinastiei Flaviilor documentar în română Hugo Boss – Croitorul celui de-al treilea Reich documentar biografic în română Joséphine de Beauharnais documentar istoric subtitrat în română Filosofia lui Niccolò Machiavelli documentar tradus în română Golda Meir – Matriarhul Ierusalimului film documentar biografic Napoleon Bonaparte, Micul Caporal documentar istoric subtitrat în română partea I George Orwell – Un avertisment pentru omenire documentar subtitrat în română (Carol cel Mare) Charlemagne – adevarata poveste a Regelui Razboinic film documentar Napoleon Bonaparte, Micul Caporal documentar istoric subtitrat în română partea a II-a Ramesses Mărețul – Legendarul Faraon al Egiptului antic documentar tradus în română John Quincy Adams – al 6-lea președine ale Statelor Unite film documentar Napoleon Bonaparte, Micul Caporal documentar în română partea a III-a Tesla – Inventatorul lumii moderne documentar subtitrat în română Mansa Musa (Cel mai bogat om din istorie) documentar biografic Ferrari – Regele mașinilor documentar biografic subtitrat în română Oliver Cromwell ~ Ucigasul de regi documentar subtitrat în română ~ Edward al VII-lea – Regele Playboy – documentar biografic, subtitrat în română Saddam Hussein – Stăpânire corectă și greșită în Iraq documentar în română Nikita Hrușciov și războiul rece documentar biografic subtitrat în română Francis Walsingham – Maestrul spion al Elizabetei I – documentar biografic Brejnev & Declinul Uniunii Sovietice documentar biografic în română Edward Mărturisitorul – Sfântul rege Saxon documentar biografie Regele Stephen al Angliei – Anarhia razboiului civil – documentar subtitrat în română

Napoleon Bonaparte, Micul Caporal documentar în română partea a III-a

 

Cine a fost Napoleon?

Napoleon Bonaparte și-a câștigat faima pentru prima dată când a ajutat Franța să obțină o victorie improbabilă împotriva austriecilor în Italia în 1796 – câștigându-i porecla de „Micul Caporal”. Performanța sa militară a dus la și mai multe victorii, toate caracterizate prin strategii îndrăznețe, chiar nesăbuite. Salutat ca un erou național, el a preluat puterea politică asupra Franței într-o lovitură de stat din 1799. În calitate de împărat, el a încercat să extindă răspândirea Franței în întreaga lume.

Napoleon avea carismă și ambiții uriașe. Dar de-a lungul vieții și carierei sale, Napoleon a fost ridiculizat pentru statura sa mică. Soldații săi i-au dat mai multe nume de animale de companie, dintre care majoritatea începeau cu „le petit” („cel mic”), iar el a fost în mod constant portretizat de către el. critici ca un om minuscul, luptător, care a încercat să-și compenseze înălțimea intimidându-i și dominând pe cei din jur.

Napoleon Bonaparte (1769–1821) este amintit în principal pentru două lucruri în lumea vorbitoare de limbă engleză: a fi un cuceritor cu abilități nu mici și a fi scund. El încă inspiră devotament și ură pentru câștigarea unei serii de bătălii titane, extinderea unui imperiu în mare parte a Europei și distrugând apoi totul ca urmare a unei a eșuat invazia Rusiei. Un perturbator magnific, el a continuat reformele Revoluției Franceze (probabil nu în spiritul revoluției) și a stabilit un model de guvernare care rămâne în unele țări până în prezent. Dar, de bine sau de rău, cel mai faimos lucru pe care majoritatea oamenilor îl cred despre el este încă că era scund.

 

Din aceeasi categorie:;