Montesquieu Scrisori persane Romanul epistolar teatru radiofonic biografic la microfon (1980)

Fory Etterle il interpreteaza pe Montesquieu cu farmecul lui, cu timbrul vocal incomfundabil. Bine inconfundabil pentru cunoscatori, pentru noi, iubitorii de teatru radiofonic

18 ianuarie 1689. S-a nascut Charles-Louis de Secondat (baron de la Brede et de Montesquieu sau, pe scurs, Montesquieu) in castelul din la Brede, langa Bordeaux, intr-o familie de magistrati apartinand micii nobilimi.
Montesquieu a fost una din cele mai complexe si importante figuri ale iluminismului francez si in anul 1728 a devenit membru al Academiei franceze.
Cea mai cunoscuta opera a sa, Scrisori persane (1721), „profunda alegorie a dragostei, moralei, politicii si religiei” s-a bucurat de un succes imediat si imens.In aceasta lucrare, autorul a criticat si a satirizat institutiile franceze.

Scenariu radiofonic de Cristian Munteanu.

Regia artistică: Cristian Munteanu.
În distribuţie: Fory Etterle, Ion Marinescu, Emil Hossu, Lucia Mureșan, Florian Pittiș, Emil Raisenauer, Corado Negreanu, Constantin Dinulescu, Constantin Brezeanu, Sorin Gheorghiu, Atena Demetriad, Anca Pandrea, Mia Macri, Sergiu Demetriad, Jean Reder, Vasile Lupu, Ion Henter, Constantin Botez.
Regia de studio: Ion Prodan.
Regia tehnică: ing. Tatiana Andreicic.
Înregistrare din anul 1980.

Din aceeasi categorie:;