Miss Ba de Rudolf Wilhelm Besier (1986) teatru radiofonic drama cu Valeria Seciu

Miss Ba, Elisabeth unul dintre cei 12 copii ai unui capitan, bolnava dar o visatoare incurabila, participa cu entuziasm la zbuciumul, fericirea, tristetea surorilor ei, care incearca cu disperare sa-si gaseasca un barbat ideal.

Tema piesei de teatru Miss Ba de Rudolf Wilhelm Besier trateaza egoismul parintelui de a nu-si lăsa copiii să decida  in privinta sentimentelor lor, al viitorului lor, aducând in prim plan experienta lor nefasta în legatură cu trecutul lor. Judecatile si prejudecatile acestora frânge aripile, speranțele, visurile adolescentine, crezând ca in felul acesta îi protejează. 

Miss Ba

In distributie: Valeria Seciu, Ion Caramitru, George Constantin, Mariana Buruiană, Mirela Gorea, Geo Costiniu, Marcel Iureş, Mircea Albulescu, Constantin Dinulescu, Elena Nica, Mihai Dinvale

 

Biografie Valeria Seciu actrita de succes al teatrului radiofonic, de televiziune dar si in filmul romanesc

 

„Și teatrul de televiziune, gen aproape dispărut astăzi, a făcut-o cunoscută pe actrița care a stârnit atâta admirație, dar și teatrul radiofonic i-a dus vocea într-o mulțime de case de la noi, și pe vremea când radioul putea fi o poartă de evadare din realitatea comunistă, și după 1989.

Vocea aceea greu de descris în cuvinte care să nu pară banale și sărace, vocea aceea care cunoaște așa de bine liniștea, dar și furtuna, vocea aceea care-ți răsună în amintire, deși nu ai putea-o reproduce nici în joacă, după ce ai plecat din sala de teatru sau ai închis aparatul de radio sau televizorul rămâne, desigur, marcă înregistrată, element definitoriu, forță cu care se pot cuceri și cu care s-au cucerit, în peste cincizeci de ani de teatru, atâtea teritorii de profunzime.

Inexplicabil  „misterul” Valeria Seciu, reprezinta un capitol excepțional din cultura română,care își trăiește mai departe povestea. Și, ca orice mister, stârnește curiozitate, intrigă, seduce și bucură pe oricine e dispus să-l descopere.”

 

Piese de teatru radiofonic nemuritoare in care vocea actritei noastre a intrat in casele noastre:

 

„Să îmbrăcăm pe cei goi” de L. Pirandello,

„Maestrul și Margareta” de M. Bulgakov,

„Doamna cu camelii” după A. Dumas,

„Arta iubirii” și, mai târziu,

„Pescărușul” de A.P. Cehov,

„Furtuna” de W. Shakespeare,

„Menajeria de sticlă” de Tennessee Williams.

Din aceeasi categorie:;