Mircea cel Batran film romanesc vechi

Stim cu totii ca istoria Romaniei a fost trunchiata pe toata perioada regimului comunist-socialist sub conducerea lui Nicolae Ceausescu.

Sergiu Nicolaescu s-a supus ordinelor acestuia si a realizat filme istorice, dar care fentau adevarul istoric. 

Mircea, reprezinta o mica parte, cea spre sfarsitul domniei acestuia, in care se spune doar o data despre victoria de la Rovine, asa cum era scrisa in manualele de istorie. Ei bine, Mircea nu a castigat la Rovine, dovada stand faptul, ca a fost refugiat la Brasov dupa aceea.

Batalia de la Rovine  s-a dat în octombrie 1394 (nu asa cum era prezentata in cartile de istorie, ca ar fi avut loc in martie1395 la Brasov), într-o zona mlăştinoasă aproape de ruinele castrului roman de la Craiova dar încă mai persistă confuzia pentru că în mai 1395 se dă altă batalie pe Argeş pe care însă Baiazid o câştigă. 

Una peste alta, filmul e dragut, l-am vazut de cel putin 5 ori, iubind relatia dintre Mircea si nepotul sau Vladut )viitorul Vlad -Tepes), urmarind cu dor pe actorii nostri plecati : Serban Ionescu, Adrian Pintea, George Alexandru, Sergiu Nicolaescu si multi altii, care ne-au golit galeria

Din aceeasi categorie:;