Martin Eden de Jack London teatru radiofonic drama (1979)

Distributia: George Constantin, Gina Patrichi, Ion Marinescu, Dina Cocea, Costel Constantin, Rodica Tapalaga, Matei Alexandru, Leopoldina Balanuta, Paul Ioachim, Constantin Brezeanu, Virgil Ogasanu, Silviu Stanculescu, Corado Negreanu, Nicolae Pomoje, Dan Damian, Sorin Gheorghiu, George Oprina, Mihai Dobre, Dumitru Chesa, Radu Panamarenco, Eugen Racoti, Gheorghe Pufulete, Hamdi Cerchez.

Martin Eden este un tanar muncitor sarac, care se indragosteste de o fata dintr-o familie bogata. Tanarul are talent literar si incearca sa se afirme, trimitandu-si lucrarile la diferite reviste literare. Intre timp incearca sa-si termine si studiile, pentru a se ridica la pretentiile parintilor fetei, care nu prea incurajeaza legatura care se infiripeaza intre ei, dar nici nu o dezaproba total, pentru ca fata nu are curtezani din propria ei clasa sociala.

Tanarul Martin Eden cunoaste in cele din urma succesul literar, ajungand un scriitor de referinta si respectat. Parintii fetei sunt acum de acord cu casatoria lor. Dar pentru Martin Eden e prea tarziu. Geniu neinteles, incorsetat intr-o lume a conventiilor sociale, printre oameni inferiori lui, ale caror pretentii a incercat sa le multumeasca, Martin Eden simte ca nu aceasta e viata care i se potriveste. Se sinucide aruncandu-se in mare.

Din aceeasi categorie:;

Other Channels