Margelatul – seria completa Drumul Oaselor 1980 online filme romanesti vechi

Fiecare popor are cativa eroi de care trage ca de oaia moarta…insa, asa cum e omeneste, fiecare erou are defectele lui.  Asadar, cel mai bun erou este unul inventat de-a dreptul, unul in care sa turnam mai toate calitatile si sa eliminam aproape toate defectele. Pentru noi, romanii din cenusii anii ’80, acesta a fost Mărgelatu.  Nascocit de scriitorul comunist-nationalist Eugen Barbu (zis Patronul),  a creat o adevarat lume fictiva, fara legatura cu realitatea istorica,  pentru a umfla orgoliul colectiv al oamenilor simpli, si chiar a reusit asta.

Drumul oaselor 1988
„în regia lui Doru Năstase. În acest film istoric-fictional, un grup de boieri din organizația „Frăția” intră în posesia unei comori rămase de la Tudor Vladimirescu și ascunsă de un bătrân boier patriot sub albia unui râu. Ei străbat un teren secetos din Țara Loviștei, denumit „Drumul oaselor”, pentru a scoate din țară comoara și a o vinde, iar cu banii obținuți să cumpere arme pentru realizarea unei revoluții.

Seria Mărgelatu este o serie de filme românești istorice de aventuri. Filmele au apărut în perioada 1980-1987, primele trei fiind regizate de Doru Năstase, următoarele două de Gheorghe Vitanidis, iar ultimul film de Mircea Moldovan. Rolul titular este interpretat de actorul Florin Piersic.

Din aceeasi categorie:;