Locul unde nu s-a intamplat nimic de Mihail Sadoveanu (1983)

În distribuţie: Alexandru Repan, Corado Negreanu, Dan Damian, Gina Patrichi, Constantin Dinulescu, Dorina Lazăr, Ştefan Mihăilescu Brăila, Mihai Mereuţă, Dan Condurache, George Constantin, N. Luchian Botez, Sorin Gheorghiu, Mia Macri, Mirela Gorea, Mihaela Gagiu.

Opera sa se poate grupa în cîteva faze care corespund unor direcții sau curente literare dominante într-o anumită epocă: o primă etapă sămănătoristă, cea de început, a primelor încercări, nuvele și povestiri, o a doua mitico-simbolică, din perioada interbelică (reflectată în romane precum Creanga de aur sau Divanul persian), precum și o ultimă fază care corespunde realismului socialist, în acord cu perioada socialist-comunistă la care Sadoveanu va adera ideologic.

O operă literară care transcende şabloanele sadoveniene, cu riscul de a fi nerecunoscută, chiar blamată de criticii literari este “Locul unde nu s-a întamplat nimic”. Considerat în vremea apariţiei un roman “telegrafic”, cu o scriere care nu reflectă nici o veleitate artistică a autorului, poate fi redescoperit în prezent drept un roman cu tente de modernism.

Titlul acestei opere inhibă din start orice interpretare metalogismică, proclamându-şi drept sigmă plictiseala, monotonia, incapacitatea umană de a-şi sensibiliza latura percepţiilor exterioare. Vă oferim să ascultați ecranizarea acestui roman de redacția Teatrului Național Radiofonic, din anul 1983.

Din aceeasi categorie:;

Other Channels