Les Cenci de Antonin Artaud teatru radiofonic (1965) Istoria Cenciului violul, incestul si moartea
100%
1.36K Views
5 Likes
Istoria Cenciului – violul, incestul si moartea au avut totul pentru a satisface gustul pentru romantici, de la Shelley la Stendhal, pentru oribil si monstruos. Atunci când Artaud a preluat-o la rândul sau pentru a îmbogati ceea ce ar fi putut fi un fapt divers atroce al intentiilor filozofice, i-a permis sa dezvolte teme dragi: revolta, dezlantuire de impulsuri, abjectie de puternic, cautarea absolutului.
El a facut, în 1935, un spectacol ambitios pentru care a stiut sa se înconjoare de artisti promisi cu cel mai bun viitor: Balthus, Blin, Barrault.
În ciuda mijloacelor limitate, a reusit sa inoveze în domenii esentiale ale punerii în scena si a deschis scena unei imaginatii libere de orice supunere la realitate.
Traducerea de George Banu Adaptarea radiofonica de Theodor Danetti În distributie: Ovidiu Iuliu Moldovan, Andreea Macelaru, Irina Mazanitis, Constantin Dinulescu, Florin Anton, Mihai Dinvale, Sorin Gheorghiu, Theodor Danetti, Aurelian Georgescu, Alexandru Jitea, Gheorghe Pufulete. Regia de studio: Janina Dicu. Muzica originala si regia muzicala: George Marcu. La chitara: Petre Fârtatescu. Regia tehnica: ing. Luiza Mateescu. Redactor: Domnica Tundrea