Lacul cu elefanti de Mihai Tican Rumano teatru audio online Partea 1

DISTRIBUTIA:

Mihai, tanar…………FLORIN PIERSIC
Mihai, povestitor….GEORGE SION
Dangu………………ION MARINESCU
Pierre……………….AUREL ROGALSKI
Dr. Wertey………..ION MANTA
Herbert…………….CONSTANTIN BREZEANU
Seful tribului……..MIRCEA CONSTANTINESCU
Van Thyft…………..IULIAN NECSULESCU
Cronville……………NICOLAE POMOJE
Marius Borell……..ARCADIE DONOS
In alte roluri: MINEL KLEPPER, PETRE LAZARESCU, VICTOR DOGARU

Cartea „Lacul cu elefanți” a apǎrut ȋn 1930. E de remarcat talentul de povestitor al autorului, cu buna folosire a metaforelor, epitetelor, personificǎrilor. Firul ȋntȃmplǎrilor se desfǎşoarǎ cu rapiditate şi cu un crescendo care fac din lecturǎ o ȋntreprindere uşoarǎ şi interesantǎ.Mihai Tican Rumano are o paletǎ largǎ şi deosebit de „coloratǎ” de descriere a locurilor africane pe unde ȋl duce interesul descoperirii „Lacului cu elefanți” din continentul african.

„Pe ȋnǎlțimi colorate ȋn toate tonurile albastrului, din cauza reverberației razelor solare, se cațǎrǎ tot felul de plante, printre care cactuşi lungi, cu brațe țepoase şi ȋntortocheate, se țin parcǎ de mȃnǎ ca sǎ nu se prǎvǎleascǎ pe lunecuşul pantei puternic ȋnclinate a rȃpelor cenuşii.”

Rumano este un iubitor de naturǎ. De limitele şi inconştiența albilor care pȃnǎ la ȋnceputul celui de-al doilea rǎzboi mondial au vȃnat ȋn Africa cȃt au vrut, se face pǎrtaş şi exploratorul-scriitor. Are momente de conştientizare a pericolului vȃnǎrii peste mǎsurǎ a animalelor sǎlbatice:
„Veniți aici cu gȃndul sǎ ucidem, nu vedem acum ȋn acest act decȃt o sinistrǎ profanare a majestǎții şi sfințeniei naturii.”

Din aceeasi categorie:;

Other Channels