Jurnalul unei scriitoare – teatru audio biografie Virginia Woolf
În distribuție: Irina Petrescu, Ion Pavlescu, Fory Etterle, Gina Petrini, Nicolae Pomoje, Sorin Postelnicu, Mihai Niculescu, Mihai Dinvale.
femeile au inceput sa scrie foarte tarziu, atunci cand mersul societatii le-a permis sa faca asta, cele mai multe femei nu stiau nici sa citeasca daramite sa scrie …nu era nevoie de asa ceva pentru ca erau toata ziulica ocupate cu hamaleala in gospodarie, si se credea ca nici nu ar fi capabile sa gandeasca rational….hm, aici e o treaba prea complicata peste care sprinteni cum ne stiti vom sari, ca sa nu ne doara mintea, nici pe noi, dar mai ales pe voi….exista o gandire feminina, un mod de a privi viata tipic femeiesc, alte trairi, alte feluri de judecata decat ale barbatilor ?…mda, cam da, de aceea, fiind vorba de alte manevre, barbatii nu le pot judeca obiectiv …e vorba de un alt stil, destul de enervant uneori pentru noi….dar, pe ansamblu, cel mai tare ne enerveaza doar faptul ca nu mai sunt la mana noastra
Înregistrare la microfon din anul 1982.
Regia radiofonică: Titel Constantinescu.
Regia muzicală: Nicolae Neagoe.
Regia tehnică audio: ing. Tatiana Andreicic.
Biografie Sorin Postelnicu
Actorul Sorin Postelnicu s-a născut la 10 mai 1945, in Brasov.
A absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografie din București in 1967. Încă din ultimii ani de facultate a jucat pe scena Studioului Cassandra in spectacole ca Straniu Interludiu de Eugene O’Neill, ca Ned Darell, rolul lui Aemilian din Romulus cel Mare de Durrenmatt, in Caligula de Camus.
A fost repartizat la Teatrul din Bacău, unde a jucat in Vicleniile lui Scapin de Moliere ( Silvester), Câinele gradinarului de Lope de Vega (Tristan), Pogoară iarna de Maxwell Anderson (Mio), Omul care… de Horia Lovinescu (căpitanul Constantin), Pâine amară de Claude Spaack (Garcia).
A recitat in spectacolul de poezie Clavirele plâng in oraș versuri ale lui George Bacovia si a fost laureat al festivalului dedicat marelui poet, in 1971 a obținut premiul criticii la Decada dramaturgiei originale de la Iași.
In 1972 s-a transferat la Teatrul de Stat din Arad si a jucat in O noapte furtunoasa de I.L. Caragiale (Chiriac), Antigona de Sofocle (Hemon), Intrigă si iubire de Schiller (Ferdinand), Cine ucide dragostea? de Petru Vintila (Zeno), Baronul de Constantin Paraschivescu (Ziaristul).
In 1975 ajungea la București, la Teatrul Ion Vasilescu. A jucat pe această scenă in Un tânăr mult prea furios de Virgil Stoenescu, Grăbește-te incet de Angela Bocancea, Nevestele Vesele din Winsor de W. Shakespeare, Fortul de Leonida Teodorescu, Răscoala dupa Liviu Rebreanu, Cronica personală a lui Laonic de Paul Cornel Chitic, apoi a jucat la Teatrul Giulești o perioada.
A debutat in cinematografie in anul 1964, cu filmul Cartierul veseliei. A jucat si in Zodia Fecioarei (1966), Profetul, aurul si Ardelenii (1978), Stop cadru la masă (1980), Exista joi? (1988).
A emigrat in Germania in 1990. A fost căsătorit cu actrița Rodica Mureșan, are o fiica actriță, Cesonia Postelnicu.