Ivanov – piesa de teatru radiofonic dupa Anton Pavlovici Cehov 1955

Piesa de teatru Ivanov a lui A.P. Cehov spune povestea unui tânăr moșier, îngropat în datorii, înconjurat de oameni pe care nu îi înțelege, într-o lume pe care nu o înțelege. Totul pare să fie absurd, tot ce se întâmplă pare să fie lipsit de sens. Ivanov trece prin frământări existențiale aparent fără niciun motiv și la început nu pare a fi decât un personaj patetic, lipsit de orice profunzime chiar și în suferință. În mare parte viața lui Ivanov este un carusel de stări de fericire și extaz, urmate de profunde stări depresive.

„Intr-o seara calduroasa de vara pe mosia lui Ivanov. In gradina conacului, la o masa luminata de o lampa, el incearca sa citeasca o gazeta dar este atras de acordurile unui pian ce se aud intr-una din odaile casei.”

În distribuţie: Costache Antoniu, Maria Filotti, Alexandru Critico, Marietta Deculescu, Eva Pătrășcanu, Willy Ronea, Ludovic Antal.

Teatrul Naţional Radiofonic. Mari spectacole – Ivanov de A.P. Cehov. Adaptarea și regia artistică: Mihai Zirra. Regia de studio: Ion Vova. Înregistrare din anul 1955

 

Din aceeasi categorie:;