ISIS amenință că va bombarda metroul din New York

ISIS amenință că va bombarda metroul din New York și Mondialul de Fotbal din Rusia. O serie de postere de propagandă lansate de Stat Islamic înspăimântă metropola americană și ar trebui să bage spaima în rușii care organizează vara aceasta Campionatul Mondial de Fotbal.

Un poster lansat de juhadiști arată un militant islamist cu un rucsac în spate și o grîmadă de dinamită amplasată la stația de metrou High Street Brooklyn Bridge Station. În imagine apare mesajul scris în arabă și engleză ”Vom ataca unde nu vă așteptați”.

Grupul terorist a promis să atace Parisul și Cupei Mondiale din Rusia în ultimele săptămâni, ca parte a unei campanii mondiale de lovituri date de lupi singuratici, după ce continuă să-și piardă teritoriul în Orientul Mijlociu.

Anul trecut, extremiștii au amenințat că o vor ataca pe regina Marii Britanii și orașul Vatican.

Aripa de propagandă a grupului – Fundația Wafa Media – continuă să lanseze amenințări în ciuda faptului că așa-numitului califat ISIS suferă pierderi uriașe în Siria și Irak.

”Wafa Media Foundation este specializată în aceste tipuri de grafică. Amenințarea Wafa, ca și altele recent emise de grupurile media pro-ISIS, este o directivă specifică de atac în cadrul unui impuls mai mare din partea ISIS pentru atacurile lupilor singuraticI, pe măsură ce își pierde rapid teritoriul în Irak și Siria “, a declarat Rita Katz, directorul respectatului SITE Intelligence Grup, citat de Daily Mail.

“Deși aceste amenințări ar trebui luate în serios, există și un element de publicitate pentru amenințările grupurilor media pro-ISIS împotriva unor locuri precum Vaticanul sau evenimente cum ar fi 2018 FIFA World Cup”, mai spune acesta.


Citește

Leave a Reply

Comentezi ?!

avatar
  Subscribe  
Notify of
Cauta
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type