Ion Manolescu – biografie audio, mari actori romani de pe vremuri

Tot ce-mi mai doresc acum….in afara de ceva ce nu pot bate datorita robotului perfid, este sa ma fi nascut in anul 1891…cam pe-atunci. Nici nu apucati sa va intrebati de ce, ca v-am si dat raspunsul, il auziti chiar acum in aceasta piesa de teatru radiofonic gen biografie audio a unui mare actor roman. Acum, stim ca actor inseamna un om ipocrit, un prefacut, si multi dintre noi suntem actori, numai ca n-am ajuns pe la teatru, enigma asta asta fiind lamurita, mai avem sa aflam ce inseamna roman…
Mda, ei bine, doamnelor si domnilor, aveti mare noroc, caci tocmai despre asta e vorba in aceasta piesa de teatru audio, despre ….romani. Desigur, putem spune la fel de orice neam, de orice cultura, dar acum e vorba de asta asa-zisa romaneasca, creata …vorbesc limpede, creata din nimic. iar unul dintre cei care-au pus umarul la aceasta creatie din neant e si actorul Ion Manoloescu. Voi, desigur, n-ati auzit de el, si prin asta, dansul devine monstru sacru, prin …uitare, caci numai din cenuse si doar de jos te poti ridica, haha.

Ion Manolescu s-a nascut…atunci cand v-am zis ca mi-as fi dorit, insa ce nu stiati e ca a jucat la 18 ani in fata lui Ion Luca Caragiale, ce se nimerise la o chermeza prin Sinaia in anul 1902. Dupa asta, a luat examenul la Conservatorul de arta dramatica din Bucuresti, unde…era simplu de intrat, nu erau examene ca acum, trebuia doar sa reciti ceva…”declamatiune” se numea manevra asta. v-am zis actor inseamna ipocrit, asadar, cu cat te prefaci mai bine, cu atat esti un actor mai mare. Asa a fost si domnul Ion Manolescu, desi eu il prefer pe Nicolae Gardescu, dar asta e o alta …pe maine seara !

Casa in care actorul Ion Manolescu si-a trait anii din urma, comunistii nu s-au luat de dansul, decat cu un premiu, facandu-l „artist al poporului”, pentru ca nici dansul nu s-a luat de ei, omul nostru a fost …doar un mare actor roman.

Din aceeasi categorie:;