Instinct Primar (1992) subtitrat romana

chiar si gandirea e un instinct …pe langa multe altele, precum atractia fizica, foamea, dragostea, credinta si …mai era unul, da, mintea la cap, insa ratiunea e un instinct minor, nefundamental, pentru ca nu e necesar in perpetuarea si conservarea speciilor, si de obicei nefolositor, chiar daca e singurul care te mai poate tine lucid

Detectivulului Nick Curran de la politia din San Francisco, i se incredinteaza ancheta moartii unui fost cantaret rock si descopera ca acesta fusese injunghiat de 31 de ori de o femeie cu care intretinuse relatii sexuale. Pe masura ce ancheta avanseaza el se implica intr-o situatie periculoasa alaturi de trei femei, fiecare din ele fiind suspecte pentru crima achetata.

Nick reuseste tot timpul sa isi duca treaba la bun sfarsit si sa rezolve cu succes cazurile care ii sunt incredintate. Colegii sai sunt de parere ca se implica prea mult in fiecare caz, acest lucru facandu-l sa o ia “razna”. O lista de “accidente” petrecute in timpul investigatiilor si faptul ca Nick a deprins vicul bauturii, i-au adus porecla de “Tragatorul”.

De aceasta data, Nick simte ca se afla pe un teren necunoscut, fapt care il scoate din minti, iar dovezile par a avea rolul de a ascunde adevarul. Sedus de Chaterine, Nick este atras intr-un labirint al jocurilor psihologice, dragostei, excesului si crimei, in care singurul lucru pe care te poti baza este instinctul primar.

Din aceeasi categorie:;