În fiecare zi mi-e dor de tine film muzical romanessc (1988)

Am revazut filmul si intoarcerea in timp pe care am facut-o cu ochii fostului adolescent, mi-au creat aceleasi amintiri ca acum 32 de ani. Filmul in regia lui Gheorghe Vitanidis după scenariul lui Octavian Sava, a fost bunicel pentru vremurile acelea, pentru cenzura de atunci, cand trebuia sa iasa in evidenta, tineretul multumit si fericit de soarta lor, ca nu trebuia decat sa muncesti si obtineai tot ce voiai, pentru ca partidul veghea la dezvoltarea lui. Realitatea era cu totul alta.

Totusi filmul e ca o recreatie, unde ii intalnim pe studentii la Conservator, Irina, Radu si Gelu, plini de speranta si initiativa pentru a regiza un spectacol muzical. Povestea de dragoste dintre dpoi dintre ei, pe care o sa-i descoperiti uitandu-va la film, te rapeste din realitate si te lasa sa visezi la ceva frumos si curat cum numai in imaginatie exista.

Distributia:

Stela Popescu – Mimi Ionescu, absolventă a Institutului de Teatru
Marin Moraru – maestrul Laurențiu, regizor la Teatrul Nostru
Jean Constantin – Gică, asistentul maestrului Laurențiu
David Ohanesian – prof. Mirea, pianist și dirijor, tatăl Irinei
Alexandru Arșinel – Elefterie Ionescu (Ionescu „Mondialu”), soțul lui Mimi, fost campion mondial la haltere
Coca Andronescu – mama lui Radu Valerian
Iurie Darie – directorul „Teatrului Nostru”
Florin Piersic – artistul Călin Iureș
Teodora Mareș – Irina Mirea, studentă la Conservator
Viorel Păunescu – regizorul debutant Radu Valerian
Nae Caranfil – compozitorul Gelu Vasilescu, prietenul lui Radu (creditat Nicolae Caramfil)
Emilia Popescu – Stela Ionescu, fiica lui Mimi
Liliana Hodorogea
Georgeta Stoleriu

Descrierea filmului:

Venit de la Gala Creației Studențești, directorul „Teatrului Nostru” (Iurie Darie) găsește pe birou o scrisoare prin care i se încredința realizarea unui spectacol de varietăți la o grădină de vară cu o capacitate de 5000 de locuri. Deoarece maestrul Laurențiu (Marin Moraru) nu găsise încă o solistă și nu terminase astfel pregătirea comediei muzicale Fata de la etajul III, organizează un concurs la care o remarcă pe Irina (Teodora Mareș), studentă la Conservator și fiica profesorului Mirea (David Ohanesian).

Din aceeasi categorie:;