Gérard Philipe teatru radiofonic biografii memorii

 

Gérard s-a născut pe 4 decembrie 1922 în vila Les Cynanthes din Cannes (Alpes-Maritimes). Provine dintr-o familie bogată, alcătuită din Marcel Philip (1893-1973) și Marie Elisa Villette (1894-1970), cunoscută sub numele de „Minou”. Are un frate Jean, cu un an mai mare decât el.

Mama ei este fiica unui bucătar de patiserie Beauceron stabilit la Chartres și a unui emigrant ceh direct din Praga.

Tatăl său, un hotelier bogat (proprietar al diferitelor unități de pe Coasta de Azur și din Paris) și avocat într-o firmă de avocatură din Cannes, a aparținut în 1936 ligii naționaliste din Croix-de-Feu, apoi a devenit entuziasmat de Jacques Doriot și visul său de național-socialism francez, s-a alăturat Partidului Popular Francez și a devenit secretar al federației de la Cannes. Proprietar manager al parcului Palace-hotel din Grasse, a găzduit personalul Mussolini acolo în 1940 și apoi personalul nazist în 1943. A fost condamnat la moarte după război pentru crimele sale de colaborare și s-a refugiat în Spania.

În 1928, Gérard era, alături de fratele său Jean, internat la liceul Institutului Stanislas din Cannes, condus de marianiști, unde era un elev bun. La începutul războiului, și a obținut bacalaureatul acolo. Înscris la Facultatea de Drept din Nisa în 1942, tatăl său intenționa să urmeze o carieră de avocat, dar, întâlnindu-se cu mulți artiști care se refugiaseră pe Coasta de Azur, apoi în zona liberă din 1940, a decis să deveni actor. Mama lui îl susține în această alegere.

 

Din aceeasi categorie:;