Pasta din peste rasol

This topic contains 0 replies, has 1 voice, and was last updated by  Elia 2 weeks, 3 days ago.

  • Author
    Posts
  • #1104

    Keymaster
    Offline
    Topics: 887
    Replies: 767
    Been thanked: 4 times

    Ingrediente :

    1 kg peste fiert rasol,

    o ceapa mare (100 g),

    3 linguri untdelemn,

    150 g unt,

    un virf de cutit piper,

    un virf de lingurita ienibahar,

    1/2 lingurita nucsoara rasa,

    sare fina.

    Mod de preparare :

    Se fierbe intreg sau taiat in bucati mari, intr-un vas de marime potrivita.

    In apa se fierb, in prealabil, zarzavatul si ceapa taiate in sferturi si cartofii intregi care se scot dupa ce au fiert; restul de zarzavat se lasa sa fiarba in continuare.

    Dupa ce pestele s-a racit, carnea se scoate de pe oase, se trece prin masina de tocat de 2 ori, impreuna cu ceapa taiata marunt si calita in untdelemn cu 1/2 lingurita cu sare si condimentele, la foc mic, pina cind devine lucioasa, fara sa se rumeneasca.

    Untul se freaca pina cind se moaie, apoi se adauga tocatura, amestecindu-se bine; se sareaza dupa gust.

    Pasta se aranjeaza pe un platou sau cu ea se fac sandvisuri.

    Painea prajita ii da considerabil un gust excelent !

You must be logged in to reply to this topic.