Ce mai inseamna spiritul civic azi ?

LaTimp Forums Discutii Pro si Contra Ce mai inseamna spiritul civic azi ?

This topic contains 0 replies, has 1 voice, and was last updated by  Elia 1 week, 4 days ago.

 • Author
  Posts
 • #15782

  Keymaster
  Offline
  Topics: 1218
  Replies: 869
  Been thanked: 18 times

  Ce mai inseamna spiritul civic azi ?

   

  Conform dictionarului spiritul civic inseamna sa respecti legile si sa faci tot ce sta in puterea ta pentru a contribui la buna functionare a societatii.

   

  Pentru mine spiritul civic inseamna sa fiu ancorata puternic la realitatea din jurul meu, sa actionez cu curaj la orice fel de neregula,in spatiul public, de exemplu, sa nu accept ca cineva sa arunce o hartie pe jos, sau sa raman impasibila daca un adult loveste un copil, o femeie, un batran sau in fine, pe cineva mai slab fizic ca el. Sa apelez numarul de urgenta 112, daca vad un incendiu sau un accident. Trebuie sa facem asta chiar daca in prima clipa ne trece prin cap ca au mai facut-o si altii inainte si nu mai e necesar sa ne implicam.

   

  Spirit civic inseamna tot ce tine de noi, inclusiv votul, solidaritatea fata de cei nevoiasi,donatiile catre ei..etc. Stiu o sa spuneti ca nu aveti incredere sa donati bani, lucruri, alimente, caci multe nu ajung la cei pentru care se colecteaza. Adevarat si asta si nu pot combate temerea asta pentru ca si eu prefer sa bat la usa unui orfelinat sa donez cate ceva, decat sa particip la teledoane sau altceva.

   

  Din pacate spiritul civic a murit si el incet in ultimii 27 de ani, odata cu moartea clinica a societatii, unde nu se dau decat doua batalii, aceea a supravietuirii intr-o parte si a imbogatirii prin furt, pe de alta parte.

   

  Am vazut un videoclip care ne arata, consecinta unui nou tip de pericol, aparut odata cu aparitia internetului. O fetita de 16 ani, socializeaza pe internet cu un tip de aceeasi varsta cu ea, si decide sa se intalneasca cu el dupa 3 saptamani,de discutii virtuale. In afara de socul fetei la vederea tipului, se sesizeaza ceilalti din cafeneaua respectiva. Nu stiu daca la noi, in ziua de azi, sunt 3-5 oameni care s-ar sesiza in legatura cu asta.

   

  Nu se poate sa nu fi vazut pe internet, fotografii in direct de la un eveniment tragic, unde  un om se ineaca, iar 5 ii fac poze sa fie primii care le posteaza pe retelele de socializare. Asta trebuie schimbat, pentru ca tot noi le-am adus aici.

  Ce nu trăiești la timp, nu trăiești niciodată

You must be logged in to reply to this topic.

Cauta
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type