Everest teatru radiofonic la microfon biografii (1953)

Everest s-a născut la 4 iulie 1790, dar locația locului său de naștere este incertă. A fost botezat la Biserica St Alfege, Greenwich, Londra, la 27 ianuarie 1791. S-a născut fie la Greenwich, fie la Conacul Gwernvale, moșia familiei sale în apropiere de Crickhowell, Brecknockshire, Țara Galilor.

cititi biografia mai departe aici…
https://latimp.net/forum/thread/28799/george-everest-1790-1866-geograf-omul-al-carui-nume-il-poarta-muntele-pe-care-nu-l-a-vazut-niciodata/

Intrebat de ce a urcat pe Everest, Edmund Hillary a răspuns simplu: „pentru ca există!” la 29 mai 1953, neo-zeelandezul Edmund Hillary și nepalezul Tenzing Norgay cucereau cel mai înalt punct de pe Pământ, vârful Everest. Situat la o altitudine de 8488 m deasupra mării, în Munții Himalaya, la granița dintre Nepal și Tibet (China), “acoperișul lumii”- cum mai este cunoscut – poartă în nepaleză numele Sagarmāthā (Mama oceanului), iar în Tibet este cunoscut sub numele de Chomolungma (Mama universului). În anul 1856, în urma “Marelui Studiu Trigonometric” inițiat de britanici în India, s-a stabilit că este cel mai înalt vârf de pe Pământ, iar numele “Everest” i-a fost dat în anul 1865, de către Royal Geographical Society, în onoarea topografului britanic, Sir George Everest.

Din aceeasi categorie:;

Other Channels