Duelul – teatru radiofonic Alexandr Kuprin

barbatii umbla dupa femei…adica, umbla ce umbla si apoi fug….dupa altele, insa, cu cat fugi mai mult dupa cineva, cu atat o sa-l prinzi mai greu….

„Duelul, prin insusi denumirea lui, ne arata o contradictie, care duce la o confruntare.
Duelul este de mai multe feluri, extras din mai multe categorii si medii sociale. Putem avea dueluri sentimentale, contradictie care se poate afla in raport cu cineva dar si cu noi insine. Duelul din interiorul nostru, simti curaj sau frica, ura sau iubire, hotarare sau nehotarare…etc, toate acestea duelandu-se, zilnic probabil, ceas de ceas, in functie de individ.

Mai avem duelul de idei, pareri, opinii. Aici, cred ca exista un duel fara pauza, pentru ca oamenii care converseaza, supravietuiesc impreuna, isi impartasesc ideile, intra in conflict fara sa vrea cu ideile celorlalti.

Apoi, avem duelul pentru o persoana. Pe vremuri erau la moda astfel de dueluri, care antrena ambitia, onoarea, orgoliul si asa mai departe. In zilele noastre nu se mai practica un astfel de duel.

In incheiere, duelul lui A.I. Kuprin, reprezinta o contradictie inteleasa gresit pentru o femeie alunecoasa, maritata si careia ii placea sa cocheteze cu diversi barbati, ducand la un duel intre doi barbati.”

Din aceeasi categorie:;