Duelul – teatru radiofonic Alexandr Kuprin

barbatii umbla dupa femei…adica, umbla ce umbla si apoi fug….dupa altele, insa, cu cat fugi mai mult dupa cineva, cu atat o sa-l prinzi mai greu….

„Duelul, prin insusi denumirea lui, ne arata o contradictie, care duce la o confruntare. Duelul este de mai multe feluri, extras din mai multe categorii si medii sociale. Putem avea dueluri sentimentale, contradictie care se poate afla in raport cu cineva dar si cu noi insine. Duelul din interiorul nostru, simti curaj sau frica, ura sau iubire, hotarare sau nehotarare…etc, toate acestea duelandu-se, zilnic probabil, ceas de ceas, in functie de individ.

Mai avem duelul de idei, pareri, opinii. Aici, cred ca exista un duel fara pauza, pentru ca oamenii care converseaza, supravietuiesc impreuna, isi impartasesc ideile, intra in conflict fara sa vrea cu ideile celorlalti.

Apoi, avem duelul pentru o persoana. Pe vremuri erau la moda astfel de dueluri, care antrena ambitia, onoarea, orgoliul si asa mai departe. In zilele noastre nu se mai practica un astfel de duel.

In incheiere, duelul lui A.I. Kuprin, reprezinta o contradictie inteleasa gresit pentru o femeie alunecoasa, maritata si careia ii placea sa cocheteze cu diversi barbati, ducand la un duel intre doi barbati.”

(Visited 32 times, 1 visits today)

1
Comentează !

Please Login to comment
avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Elia Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Elia
Admin
Member

Duelul, prin insusi denumirea lui, ne arata o contradictie, care duce la o confruntare. Duelul este de mai multe feluri, extras din mai multe categorii si medii sociale. Putem avea dueluri sentimentale, contradictie care se poate afla in raport cu cineva dar si cu noi insine. Duelul din interiorul nostru, simti curaj sau frica, ura sau iubire, hotarare sau nehotarare…etc, toate acestea duelandu-se, zilnic probabil, ceas de ceas, in functie de individ. Mai avem duelul de idei, pareri, opinii. Aici, cred ca exista un duel fara pauza, pentru ca oamenii care converseaza, supravietuiesc impreuna, isi impartasesc ideile, intra in conflict… Read more »

Din aceeasi categorie...