Din porunca stiucii – basm audio pentru copii dupa Alexander Puskin

in urmatoare poveste pentru copii este criticata lenea, dar mai ales reveria, visarea cu ochii deschisi….e misto, nu ?…ei, bine, nu, pentru ca nu e voie !
in basmele populare se face in primul rand morala, aventurile, personajele si povestea insasi este nascocita doar pentru asta ….oamenii trebuie sa invete de copii toate aceste metafore si alegorii care sa le arate cum trebuie sa se poarte in viata, insa viata are mersul ei misterios si oricat s-ar straduii moralistii, oamenii tot nu iasa dupa cum vor ei …iar unii, nicicum.

distributia:
Andriusa – ALEXANDRU AZOITEI
Stiuca nazdravana – LILIANA PAPUSOIU CONSTANTIINESCU
Cumnata –  ANDA CAROPOL
Imparatul – GEORGE DEMETRU
Tatiana, fiica ss – ADELA MARCULESCU
Vecinul – JEAN REDER
Solul – ARCADIE DONOS
Curteanul – SORIN GABOR
In alte roluri: Minel Klepper, Ion Pascu, Gh. Pufulete

„Din porunca ştiucii, după-a-ei voinţă, să mi se-împlinească orişice dorinţă.” Un băiat prostuţ şi leneş, Andriuşka, redă libertatea unei ştiuci prinse la pescuit în schimbul promisiunii că i se va îndeplini orice dorinţă. Dintr-o dată băiatul de care râdeau toţi, leneşul de pe cuptor, are puteri nelimitate. Dar ce va face cu ele? Un leneş gândeşte însă modest, şi pentru început doar va trimite cofele umplute cu apă singure acasă, apoi va vedea el ce va face, dar în orice caz nu se va grăbi să profite prea repede de posibilităţile sale magice, mai important e dormitul pe cuptor.”

Din porunca stiucii de A. S. Puskin 1965

Din aceeasi categorie:;