Decizie ŞOC Un celebru ziar şi-a RETRAS conţinutul de pe facebook: Acuzaţii grave la adresa reţelei de socializare

Cel mai citit ziar din Brazilia, Folha de S Paulo, a anunţat că nu va mai publica conţinut pe pagina sa de Facebook, acuzând platforma de socializare că încurajează distribuirea de ştiri false prin revizuirea algoritmului care stă la baza news feed-ului.  Luna trecută, Mark Zuckerberg, cofondator al Facebook şi director executiv al companiei, a spus că schimbarea algoritmului va prioritiza „interacţiunile sociale cu semnificaţie” şi mesajele de natură personală în detrimentul conţinutului publicat de companii, inclusiv cele de media.

Citește și: Halep devine ‘colega’ Sharapovei: Ce sponsor și-a ales jucătoarea

Însă, Sérgio Dávila, director executiv al ziarului Folha de S Paulo, a spus că această mişcare nu a făcut altceva decât să răspândească dezinformarea cu privire la politică, precum şi ştirile false. „Defavorizând jurnalismul profesionist din paginile sale şi favorizând conţinutul personal, deschizând spaţiul pentru dezvoltarea fake news-ului, Facebook a devenit un mediu nepotrivit pentru cei care vor să ofere conţinut de calitate, aşa cum este al nostru”, a spus Sérgio Dávila, conform The Guardian.

Citește și: Surpriză de proporţii: Andra şi Delia vor fi invidioase – ea e cea mai bogată cântăreaţă din România

Dávila a adăugat că hotărârea conducerii ziarului reflectă „declinul importanţei platformei Facebook” pentru cititorii publicaţiei. El a precizat, însă, că shimbarea algoritmului pentru news feed a reprezentat factorul decisiv.  Potrivit Folha, o cercetare proprie arată că distribuirile, comentariile şi aprecierile pentru cele 10 cele mai citite ziare din Brazilia pe Facebook au scăzut cu 32% în din ianuarie 2017 până în ianuarie 2018.

Citește și: Autorităţile au luat măsuri speciale – Au decis soarta criminalei de la metrou

Folha îşi va păstra pagina de Facebook, care are 6 milioane de urmăritori, dar nu o va mai actualiza. Îngrijorările cu privire la fake news cresc în Brazilia, înainte de alegerile care vor avea loc în octombrie. În ianuarie, guvernul a transmis că va stabili un grup de lucru pentru combaterea fake news-ului, conform news.ro.

Leave a Reply

1 Comentariu on "Decizie ŞOC Un celebru ziar şi-a RETRAS conţinutul de pe facebook: Acuzaţii grave la adresa reţelei de socializare"

Notify of
avatar
Sort by:   newest | oldest | most voted
Elia Boboaca
Admin

În sfârșit iși dă și lumea seama (lumea care moare în curul facebook si nu poate să trăiască fără rahatul de șanț) că nimeni nu-ți dă nimic gratis, că pentru toate există un preț. La noi la Românica încă se traiește cu capul în sac, e greu să spui oamenilor că platforma aceasta se transformă încet încet în poliție politică. De ce ? Pentru că facebook i-a făcut vedete…prima întâi nene Iancule !!

Cauta
Search
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
Search in comments
Filter by Custom Post Type