Citadela – teatru radiofonic Archibald J. Cronin (1981)
Distribuția: Ion Caramitru, Valeria Seciu, Dina Cocea, George Constantin, Adela Mărculescu, Ion Marinescu, Ion Pavlescu, Corado Negreanu, Hamdi Cerchez, Marieta Luca, Valeria Gagealov, Constantin Dinulescu, Constantin Băltăreţu, Mihai Dobre, Ruxandra Sireteanu, Radu Panamarenco.
Cronin (care a fost medic) a afirmat o dată într-un interviu: „Am scris în Citadela tot ceea ce simt despre profesia medicală, nedreptățile sale, încăpățânarea neștiințifică ascunsă sub morga intelectualista de casta … am fost martor ocular la ororile și inechitățile detaliate în poveste. Acesta carte nu este un atac împotriva indivizilor, ci împotriva unui sistem”…..ternul sistem pe care putem da vina
Regia radiofonic-artistica: Constantin Dinischiotu
Biografie Valeria Seciu actrita de succes al teatrului radiofonic, de televiziune dar si in filmul romanesc
„Și teatrul de televiziune, gen aproape dispărut astăzi, a făcut-o cunoscută pe actrița care a stârnit atâta admirație, dar și teatrul radiofonic i-a dus vocea într-o mulțime de case de la noi, și pe vremea când radioul putea fi o poartă de evadare din realitatea comunistă, și după 1989.
Vocea aceea greu de descris în cuvinte care să nu pară banale și sărace, vocea aceea care cunoaște așa de bine liniștea, dar și furtuna, vocea aceea care-ți răsună în amintire, deși nu ai putea-o reproduce nici în joacă, după ce ai plecat din sala de teatru sau ai închis aparatul de radio sau televizorul rămâne, desigur, marcă înregistrată, element definitoriu, forță cu care se pot cuceri și cu care s-au cucerit, în peste cincizeci de ani de teatru, atâtea teritorii de profunzime.
Inexplicabil „misterul” Valeria Seciu, reprezinta un capitol excepțional din cultura română,care își trăiește mai departe povestea. Și, ca orice mister, stârnește curiozitate, intrigă, seduce și bucură pe oricine e dispus să-l descopere.”
Piese de teatru radiofonic nemuritoare in care vocea actritei noastre a intrat in casele noastre:
„Să îmbrăcăm pe cei goi” de L. Pirandello,
„Maestrul și Margareta” de M. Bulgakov,
„Doamna cu camelii” după A. Dumas,
„Arta iubirii” și, mai târziu,
„Pescărușul” de A.P. Cehov,
„Furtuna” de W. Shakespeare,
„Menajeria de sticlă” de Tennessee Williams.