Cazul judecatorului Sebastian de Franz Werfel adaptare dupa Reuniunea de clasa cu Adrian Pintea

Distributia: Adrian Pintea, Mihai Dinvale, Virgil Ogasanu, Florian Pittis, Radu Panamarenco, Mihai Niculescu, Serban Celea, Constantin Codrescu, Mircea Albulescu, Mirela Gorea, Rodica Popescu Bitanescu, Elena Nica Dumitrescu, Eusebiu Stefanescu, Eugen Cristea, Gheorghe Pufulete.

 

 

 

 

Cazul judecatorului Sebastian e o piesa de teatru radiofonic, adaptare dupa nuvela „Reuniunea de clasă” scrisa in 1928 de Franz Werfel, domnul dr. Ernst Sebastian, în vârstă de 43 de ani lucrează ca judecător de instrucție în orașul Sankt Nikolaus.

Într-o sâmbătă după-amiază, un bărbat de vârstă mijlocie, numit Franz Adler, care este banuit de uciderea unei prostituate, este adus în fața lui. În cadrul interviului – o audiere preliminară în timpul căreia cei doi bărbați sunt singuri în biroul lui Sebastian – acesta îl recunoaște pe Adler drept vechiul său coleg de clasă, care a urmat școala gimnazială din Sankt Nikolaus,  a fost apoi în Austro-Ungaria, timp de doi ani când aveau amândoi 16 și 17.

Cu toate acestea, Adler, care i se pare temător și bătut de viață, nu pare să-l recunoască pe judecător, iar Sebastian decide să amâne orice discuție privată cu Adler până luni următoare.

Din aceeasi categorie:;