Casa Bernardei Alba – teatru radiofonic Federico Garcia Lorca

Daca cumva te-ai saturat de jobul tau, avem oferta pentru un loc de munca mai grozav in casa doamnei Bernarda. Cu ocazia asta ai sa afli si adevaratul sens al cuvantului „doamna” anume cel de stapana…si cam cum se traia pe vremuri despre care credeai ca sunt „vremurile bune”

În distribuţie: Olga Tudorache, Eugenia Popovici, Mariana Mihuţ, Valeria Seciu, Gina Patrichi, Lucia Mara, Adela Mărculescu, Ica Matache, Eugenia Bosânceanu, Victoria Mierlescu, Mia Macri, Lucia Zorini, Olimpia Andreevici.

 

Traducerea: Cicerone Teodorescu. Adaptarea radiofonică: Eugenia Ţundrea. Regia artistică: Cristian Munteanu. Muzica: Timuș Alexandrescu. Regia de studio: Crânguţa Manea. Regia muzicală: Timuş Alexandrescu. Regia tehnică: ing. Tatiana Andreicic. Înregistrare daudio in anul 1976.

 

Biografie Valeria Seciu actrita de succes al teatrului radiofonic, de televiziune dar si in filmul romanesc

 

„Și teatrul de televiziune, gen aproape dispărut astăzi, a făcut-o cunoscută pe actrița care a stârnit atâta admirație, dar și teatrul radiofonic i-a dus vocea într-o mulțime de case de la noi, și pe vremea când radioul putea fi o poartă de evadare din realitatea comunistă, și după 1989.

Vocea aceea greu de descris în cuvinte care să nu pară banale și sărace, vocea aceea care cunoaște așa de bine liniștea, dar și furtuna, vocea aceea care-ți răsună în amintire, deși nu ai putea-o reproduce nici în joacă, după ce ai plecat din sala de teatru sau ai închis aparatul de radio sau televizorul rămâne, desigur, marcă înregistrată, element definitoriu, forță cu care se pot cuceri și cu care s-au cucerit, în peste cincizeci de ani de teatru, atâtea teritorii de profunzime.

Inexplicabil  „misterul” Valeria Seciu, reprezinta un capitol excepțional din cultura română,care își trăiește mai departe povestea. Și, ca orice mister, stârnește curiozitate, intrigă, seduce și bucură pe oricine e dispus să-l descopere.”

 

Piese de teatru radiofonic nemuritoare in care vocea actritei noastre a intrat in casele noastre:

 

„Să îmbrăcăm pe cei goi” de L. Pirandello,

„Maestrul și Margareta” de M. Bulgakov,

„Doamna cu camelii” după A. Dumas,

„Arta iubirii” și, mai târziu,

„Pescărușul” de A.P. Cehov,

„Furtuna” de W. Shakespeare,

„Menajeria de sticlă” de Tennessee Williams.

Din aceeasi categorie:;