Cadavrul viu de Lev N. Tolstoi teatru radiofonic vechi la microfon (1957)

Distributia: Alexandru Critico, Clody Berthola, Sandina Stan, Catita Ispas, George Marutza, Neli Sterian, Aurel Rogalski, Marga Anghelescu, Maria Voluntaru, Emil Botta, Nucu Paunescu, Nicolae Tomazoglu, Ionescu Gion, George Aurelian, Gheorghe Andreescu, Goerge Oancea, Emil Gioan, Gheorghe Paunescu, Ala Baianova.

 
„Cadavrul Viu” este drama unui om cu o pozitie socială mai mult decat multumitoare pentru oricare alt om, dar se simte un ratat care nu mai poate juca comedia moralista a aparentelor.

El și soția să, Liza, fac parte din aristocrația rusă deopotriva salbatica si intelectualista. Se iubesc din tinerețe, au tot ce le trebuie, dar sunt nefericiți. El se consideră un om slab în față patimilor omenești. Ea suferă din cauza soțului inadaptat și alcoolic, până când Fedia decide să-și însceneze moartea, pentru a-și eliberă soția.

Fuge de acasă. Presata de familie, Liza se căsătorește cu Viktor Karenin, un admirator mai vechi. E fericită și are doi copii. Fedia decade tot mai jos, ducându-și traiul prin cârciumi că un anonim. Se refugiază la țigani, unde se înamorează de frumoasă cântăreață, Mașa. Respins de părinții fetei, Fedia fuge și de aici. Cu tot anonimatul sau, este descoperit. Lizei i se intentează proces de bigamie. Legea o obligă să se întoarcă la el. Fedia apare în instanță luându-i apărarea. Atunci realizează că numai moartea îi va eliberă pe ceilalți de povară lui.

Fedia nu este mișcat nici de lacrimile Mașei și respinge planul ei de a fugi împreună, în lume. Inutil și cu conștiință că aduce numai nenorociri celor pe care îi iubește, alege moartea și se împușca pe holul tribunalului. Liza, distrusă de remușcări, realizează că Fedia a fost singură iubire a vieții ei.

 

 

Din aceeasi categorie:;

Other Channels