Ape de primavară – Ivan Turgheniev teatru radiofonic la microfon drama (1959)

Distribuţie molcomă, numai bună pentru somnul de veci …

Torrents of Spring (Torentele primaverii…chestii cu debit mare), aceasta piesa de teatru radiofonic e o adaptare audio dupa un roman de Ivan Turgenev, ce a fost publicat pentru prima dată în 1872. E ceva emo sentimental de natură auto-biografică și pe scurt, e vorba pe un tânăr boier rus, Dimitry Sanin, care se îndrăgostește delirant pentru prima dată în timp ce vizitează orașul german Frankfurt. Scris in 1871, pe când Turgenev avea cincizeci de ani, romanul este considerata unamim ca unul dintre cei mai mari ale sale” …bun, cum s-ar zice, om bătrân și minte scula, cred  am mai auzit, dar zadarnictot nu ne putem stăpâni pentru ca  n-o visam…

interpretare audio, câțiva actori  din Republica Moldova, buni !

Un rus trecut de 50 de ani, calatoreste la Frankfurt si intamplarea face sa-i salveze viata unui tanar care avu o criza de appoplexie. In felul acesta o cunoscu pe Gema, o italianca frumoasa, copilaroasa, tanara si dornica sa fie iubita. Mama ei ii aranjase o casatorie cu un tip bogat, dar din clipa cand il vazu pe rus, refuza categoric sa se marite cu el.

Ii spune mamei ei ca acest rus e alesul ei si dupa o lacrima in coltul ochilor, mama ei fu de acord cu casatoria celor doi, cand afla ca Semin avea o mosie pe care voia sa o vanda si sa investeasca in cofetaria familiei Gemei.

Intalni intamplator un fost prieten din copilarie, caruia ii spune ca vrea sa vanda mosia. Acesta ii spune ca sotia lui se ocupa de afaceri si ca i-o poate prezenta si poate mosia ii va fi pe plac.

Nevasta prietenului lui, o femeie cu experienta, il zapaceste pe rus, care uita pentru cateva saptamani ca scopul lui era sa-si vanda mosia, si nu sufletul acestei femei “pe care nici macar nu o iubea”

Piesa de teatru, jucata admirabil de moldovenii de peste Prut, e o adevarata capodopera, pe care as mai asculta-o inca o data, si inca o data.

Din aceeasi categorie:;

Other Channels