Agora (Hypatia din Alexandria) film vechi crestin subtitrat romana religie antichitate

În Egiptul secolului 4, dupa ce pun pe puterea militara, hoarde de crestini atatati de fantici, trec la atac impotriva vechilor zei si preotilor din temple, dorind sa le elimine cu totul iar crestinismul sa fie singura religie acceptata in imperiu.

In anul 391, imparatul roman de rasarit, Teodosiu (numit de crestini si „cel mare”), da un edict prin care crestinismul devine singura religie oficiala in imperiu, aceasta lege precipitand lucrurile in lumea veche numita peiorativ de crestii, pagana

astfel imbolditi de imparat si preoti, crestinii vor distruge biblioteca din Alexandria si vor prigonii toti invatatii care nu sunt de partea lor

revolta izbucnita pe străzile din Alexandria ajung și la zidurile faimoasei biblioteci. Închisă între zidurile acesteia, Hypatia, astronom și matematician de geniu, se luptă să salveze înțelepciunea Lumii Vechi cuprinsă în neprețuitele comori literare, ajutată de discipolii săi.

Doi tineri se luptă pentru a cuceri inima frumoasei Hypatia – discipolul acesteia, Orestes (Oscar Isaac), un tânăr nobil, foarte abil, și Davus (Max Minghella), sclavul ei. Davus are de făcut o alegere cumplită – aceea de a rămâne alături de stăpâna sa pe care o iubește în secret sau să aleagă „libertatea”, alăturându-se crestinilor fanatici care vor cuceri cu siguranță și biblioteca.

Din aceeasi categorie:;