Honore Daumier teatru audio biografic la microfon (1979)

Honoré Daumier, în totalitate Honoré-Victorin Daumier, (născut la 20/26 februarie 1808, Marsilia, Franța – a murit la 11 februarie 1879, Valmondois), caricaturist prolific, pictor și sculptor francez, renumit în special pentru desenele animate și desenele sale care satirizează în sec. secol politica și societatea franceză. Picturile sale, deși abia cunoscute în timpul vieții sale, au ajutat la introducerea tehnicii impresionismului în arta modernă.

Istoric Și Viață Timpurie

Trăsăturile strămoșilor lui Daumier,un temperament violent, o schimbare de spirit generoasă și destul de fantezistă și o capacitate de milă ușor trezită,toate fac parte din caracterul său. Familia mamei sale provenea dintr-un sat în care au fost găsite mostre de reliefuri sculptate antice unice, capete umane primitive aprige, au fost găsite.

Bunicul și tatăl său au lucrat amândoi în Marsilia ca „ghețari”, adică dealeri în rame (sau imagini passe-partout) și mese decorative pe care și-au pictat-o ​​singură. Nașul său a fost pictor. Când Daumier avea șapte ani, tatăl său și-a abandonat afacerile pentru a pleca la Paris și, ca atâția provențali, să-și caute averea de poet.

I s-a prezentat regelui, Ludovic al XVIII-lea, dar căderea lui de favoare, a fost celebru doar o săptămână de zile, l-a dezechilibrat mental. După ce aparent a fost închis mulți ani, el a murit în azilul Charenton.

Scenariu radiofonic de Constantin Suter.

Regia artistică: Cristian Munteanu.
În distribuție: Victor Rebengiuc, Adela Mărculescu, Costel Constantin, Ion Pavlescu, Silvia Năstase, Constantin Dinulescu, Dinu Ianculescu, Constantin Brezeanu, George Oancea, Florian Pittiş, Corado Negreanu, George Oprina, Sergiu Demetriad, Radu Panamarenco, Nicolae Luchian Botez, Emil Liptac, Matei Gheorghiu.
Regia de studio: Rodica Leu.
Regia muzicală: Emil Nedelescu.
Regia tehnică: ing. Andrei Sireteanu.
Înregistrare din anul 1979.

Din aceeasi categorie:;

Other Channels